7 Verbeteringen in onze streams

Posted by | September 19, 2014 | Engagement @nl, Monitoring | No Comments
New Streams Dashboard

Dit zijn ze. Onze nieuwe streams. De uitdaging was om zoveel mogelijk functionaliteit op een gebruiksvriendelijke manier in een mooi jasje te krijgen. Precies het werkveld van ons front end developmentteam dat alles weet van user interface-ontwerp, user experience design en dat fan is van flat design.

Zo werden onze streams strakker uitgelijnd, verdwenen ronde hoekjes en schaduwen en zien de streams er nu een stuk rustiger uit. Veel aandacht is besteed aan hoe het werken met ons platform makkelijker en sneller kan.

Minder clicks, meer efficiëntie

Een van de belangrijkste doelstellingen was om het aantal clicks voor zoveel mogelijk handelingen te verminderen. Dus hebben we zoveel mogelijk functionaliteit in de berichtenschermen zelf gezet. Dat deden we door pop up-schermen te vervangen door icoontjes in de streams zelf. Zo is het sentiment van een bericht nu in 1 oogopslag zichtbaar. Verder hebben we short keys oftewel sneltoetsen gemaakt. Moest je voorheen met de muis alles selecteren, nu heeft ons developmentteam voor veel functies een ctrl-toets bedacht. Veel omweggetjes zijn zo opgeheven en dat werkt sneller en efficiënter voor onze gebruikers. Een voorbeeld: elk bericht in de streams kun je voorzien van een label. Daar waar je voorheen een paar clicks moest doenis er nu de mogelijkheid om met behulp van 1 sneltoets een van de 3 meest gekozen labels aan het bericht te koppelen.

Kortom, in de nieuwe streams kun je met 1 click:

  • het sentiment van een bericht bepalen
  • een label toekennen aan een bericht
  • het bericht als taak aan iemand toewijzen (assign)
  • reageren op een bericht

Dat toewijzen kent nog een verbetering. Als je een bericht of taak aan jezelf wilde toewijzen moest je voorheen een omweg bewandelen. Nu zie je bij elk bericht een handje bij de mouseover en met 1 click is het bericht aan jou toegewezen.

Notitie_blog_streams

Wat hebben we nog meer verbeterd?

De berichtenstroom ziet er rustiger uit en dat is erg prettig voor je ogen. Er passen nu meer berichten op het scherm, zodat je minder hoeft te scrollen en meer berichten in 1 keer kunt zien. Nog een prettige bijkomstigheid is dat de streams sneller laden.

Om de workflow te verbeteren is de mogelijkheid om gespreksnotities te maken toegevoegd in de nieuwe streams, direct onder het bericht. Daarin kun je een telefoonnummer, mailadres, een postcode kwijt of bijvoorbeeld een persoonlijke noot over de klant. Verder staat de gespreksgeschiedenis nu in de streams zelf voor een beter overzicht. De notities en de gespreksgeschiedenis zorgen dat je snel op de hoogte bent van de status van een bericht. Ook zie je nu hoeveel berichten er in 1 stream staan. Als je met labels en taken werkt, kun je de stream hierop filteren en zo zien hoeveel berichten er in die taak of label nog “open” staan.

De nieuwe streams zijn het tweede deel van de verbouwing van ons platform. Het team is alweer aan de slag met het verbeteren van het volgende onderdeel: het Overall Dashboard.

Leave a Reply